sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Futsalpersoonia osa II: Roisto Takalan futsal-loma täyshoidolla

Nimi: Mikko "Roisto" Takala
Ikä: 27
Seura: Kampuksen Dynamo
Pelipaikka: Universale

Kuvaus: Roisto tuli futsal-lomalle Italiaan, kun luvattiin ilmainen majoitus täyshoidolla. Muutama vuosi on tullut miehen kanssa kiukuteltua KaDyn riveissä, joten persoonan laajamittaiseen kuvaukseen olisi varsin mehukkaat pohjat. Tällä kertaa kuitenkin suttuinen videonpätkä ajaa asian paremmin:

 

Miten KaDyn alkukausi on sujunut? Sarjassa olette kolmantena ja joukkue on luonut nahkaansa uusilla vastuunkantajilla. 

Aika odotettu alkukausi, koska kolme - eiku kaks - kovan luokan pistelinkoa lähti muualle. Terveisiä vaan Loi Lahtiselle (naurua). Ihan ollaan aikataulussa kuitenkin. Vihdoinkin muutkin saa vastuuta kuin Kytölät!

Mitä valmentaja Kerkko Huhtanen on erityisesti nostanut esiin? Onko löytynyt kehityskohteita KaDyn pelissä?

He****sti ollaan käyty hyökkäysrotaatioita, mutta myös puolustuspeliä ollaan kerrattu paljon. Se, mitä painotetaan, vaihtuu viikoittain ja riippuu siitä, kuka on vastassa viikonloppuna.

On tullut muutamia uusia pelaajia, joten ollaan kerrattu joitain perusjuttujakin.

KaDy ei ole hyödyntänyt pivot-peliä kunnolla muutamaan vuoteen, mites nyt?

Nyt ollaan tietoisesti ruvettu harjoittamaan myös pivot-peliä, mikä on oikeastaan tullut maajoukkueen puolelta uutena asiana.

Keitä on istutettu pivotin rooliin?

Roolit on meillä aika pitkälti ns. kirjoittamattomia sääntöjä. Niistä ei ole paljon puhuttu. Aina viikolla mietitään, mikä puree seuraavaa vastustajaa vastaan. Sen mukaan valitaan esim., pelataanko hyökkäyksessä  enemmän neljänollaa vai pivot-peliä.

Ketkä ovat nousseet esiin tällä kaudella KaDyn pelaajista?

Kaihlo Kaihlajärvi, Maagi Hosio ja Ara Muridiyazd sekä Kimbe Tolvanen, kun on kunnossa. Myös Jecku Keskinen on nostanut omaa panostaan paljon kauden edetessä.

Entä vastustajat Futsa-Liigassa, onko tullut yllätyksiä?

Kaikkia vastaan tiedetään, miten ne pelaa, ei ole tullut yllätyksiä edes Mietaalle. Jos yksittäisiä pelejä nostaa, niin vaikka ollaan hävitty Sieville kahdesti, niin molemmissa peleissä oltais ihan hyvin voitu ottaa kolme pistettä.

GFT:tä vastaan on aina kiva pelata. Se on rehellinen ja hyvää futsalia pelaavaa joukkue, jota vastaan ei kiukuta pelata. Gefti ei valita, mutta pelaa kovaa ja hyvin. Hävitään, voitetaan tai pelataan tasan niitten kanssa, niin ei kiukuta.

Tuomaripelistä voisin tässä välissä sanoa sen verran, että voisivat nekin pikku hiljaa keskittyä omaan tuomitsemiseen sen sijaan, että tulee mua neuvomaan ennen peliä, miten mun pitäis pelata. Esimerkiksi sanomaan että "pelaa sitten rauhallisesti". Tiettyjä stereotypioita vaalitaan. Vähän yli sen oman nenän pitäs nähdä eikä vain viheltää sen perusteella, mikä numero siellä pelaajan selässä on. Onkohan ne kattonu korttitilastoja tältä kaudelta? En taida olla johdossa tällä kertaa?

Nyt menee aika kiukkuseksi... Vaihdetaan aihetta. Miltä tuntui treenata meidän joukkueen kanssa yhden päivän ajan?

Omasta mielestä olin parhaimmistoa. Nyt odottelen sopimustarjousta.

Oli mukava maistaa ammattilaisten arkea. Varsinkin kun Kajuk pesi pyykit ja Komik teki ruoat.
Roiston kanssa aamupuntilla.


Lauantaina 15.2. meillä oli vastassa sarjakakkonen Cagliari, jolle hävisimme lopulta 2-6. Miltä peli näytti noin suomalaisen futsalpelaajan silmään?

Ekat kahdeksan minuuttia oli peli teidän hallussa, sitten Kajuki meni vaihtoon ja peli hieman sekosi... Molemmat joukkueet tykkäs prässätä. Tuntu siltä, että peli voi päättyä miten vaan. Teillä oli enemmän paikkoja alussa tehdä maali muttette onnistuneet. Sitten vaste teki.

Cagliarilla oli kahdeksan hyvää pelaajaa, taso ei laskenut. Kun taas teillä osalla pelaajista oli epävarmuutta otteissa. 

Ottelu parempitasoinen kuin jos vertaa esim. että vastakkain olisi Suomen Futsal-Liigan kärkijoukkue ja alakastin jengi. Ei joutunu facepalmia heittämään katsomossa. Osalla teidän pelaajista pallo poltti kuitenkin, kuten sanottu.

Ottelutapahtuma ei ollut niin viihdyttävä kuin Suomessa. Ei ollut musaa eikä suurta tarjoilua puoliajalla. Viihdyttävä futsalmatsi kuitenkin, vaikka yleisöä ei sinällään huomioitu millään tavalla ottelussa.

Ketkä meidän joukkueen pelaajista pisti silmään?

Rene Ortega. Jäätävä pallotatsi. Monesti hyökkäyspään nurkassa veivasi kahta vastaan ja hoiti pallon aina omille. Myös Cristiano Fusari, joka on nopea ja taitava, mutta ei osaa puolustaa. Jos osais puolustaa kuin veljet, niin olis hel***n hyvä pelaaja. Myös Andre Montagna oli hyvä: nöyrä ja osasi pulustaa.

Eniten kiukuttaa nyt?

Se, että harvoin kiukuttaa näin vähän! Ei oo huolia. Muut  hoitaa cupin järjestelyt (terkkuja Smaugille).

Kiitos Roisto haastattelusta! Forza Dynamo!