tiistai 28. tammikuuta 2014

Futsalpersoonia osa I: Cristiano Fusari, Trentinon oma poika

Nimi: Cristiano Fusari
Ikä: 22
Seura: ASD Futsal Tridentina
Pelipaikka: Laterale
Status: Single!

Kuvaus: Reilu parikymppinen Trentinon oma poika. Nopea kuin piru. On tehnyt tällä kaudella kaikkien hämmästykseksi 16 maalia 15 pelaamassaan ottelussa ja on lohkomme 6. paras maalinsylkijä. Cri valittiin pari viikkoa sitten Italian "haastajamaajoukkueseen", joka pelasi treenimatsin EM-kisoihin valmistautuvaa Italian maajoukkuetta vastaan. Ajaa autoa yhtä holtittomasti kuin juoksee kentällä. Nuoren varsan isä seuraa poikansa otteita maanisen intensiivisesti.

Cri, kauanko olet pelannut futsalia?

Tämä on toinen vuoteni virallisissa peleissä. Lapsena olen pelannut paljon futsalkentällä.

Miksi vaihdoit jalkapallosta futsaliin?

Pelatessani pienenä futsalia kotiseudullani, pidin siitä tosi paljon. Pari vuotta sitten halusin kokeilla lajinvaihtoa. Olen pelannut paljon futsalturnauksia kotiseudullani. Ajattelin, että ominaisuuteni sopivat paremmin futsaliin.

Mitkä ovat vahvuutesi futsalpelaajana? Entä heikkoutesi?

Juoksunopeus ja kyky käsitellä palloa nopeasti ovat vahvuuksiani. Taktinen osaaminen ihan yleisesti on heikkouteni toistaiseksi. Haluan myös oppia puolustamaan paremmin.
Cristiano Fusari oikealla, ollaan just lähdössä lenkille.

Olit pari päivää maajoukkueleirillä muiden nuorten lupausten kanssa. Hävisitte treenimatsissa ykkösmajulle 11-0. Ketkä olivat parhaassa tikkarissa?

Olen aina pitänyt Saadista ja Merlimistä, mutta siinä ottelussa kaikki olivat vahvoja. He osoittivat olevansa todellisia voittajia.

Mitä opit ensimmäisen maajoukkueleirisi aikana? 

Aikaa oli vähän, mutta opin muutamia prässinpurkuja ja hieman erilaista pallonhallintatapaa, mitä me pelaamme Tridentinassa. Yhden päivän aikana on vaikea oppia paljon, mutta jos saisi viikon viettää tuollaisessa ympäristössä, niin varmasti oppisi paljon.

Mitä tavoitteita sinulla on futsalpelaajana?

Haluan suoriutua hyvin tänä vuonna. Ensi vuonna haluaisin pelata toisen hyvän vuoden Serie A2:ssa, jossain hieman paremmassa joukkueessa. Sen jälkeen haluaisin soluttautua maajoukkueeseen ja ehkä pelata parin vuoden päästä Serie A1:stä. Haluaisin myös paljon kokeilla pelaamista ulkomailla, mutta katsotaan.

Millaista on asua kahden suomalaisen kanssa?

Moortkattiiiin (+naurua)!! Kaunis kokemus! Olette kaksi hienoa persoonaa, joiden kanssa tulee tosi hyvin toimeen kotona. On hienoa, ettei joukkueessamme ole pelkästään italialaisia. Ja olen oppinut muutamia suomenkielisiä sanojakin. Mitä vittua!?

Grazie  per l'intervista Cri!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti