perjantai 25. lokakuuta 2013

KaDyn kausijulkaisussa ilmestynyt tervehdystekstini Italiasta



Julkaistu Kampuksen Dynamon kausijulkaisussa 16.10.2013 KaDy-Sievi Futsal -ottelun yhteydessä.

Ciao a tutti! KaDy-Hirviö pyysi minua kirjoittamaan tervehdyksen Italian futsalparketeilta, joten tässä tulee…


Kadylaisittain hienon viime kauden jälkeen minulle ja pikkuveli Jukalle avautui mahdollisuus kokeilla rajojamme maassa, jonka maajoukkue on tällä hetkellä maailman rankingissa kolmantena heti Brasilian ja Espanjan jälkeen. Futsalin taso täällä Italiassa on varsin laaja, ja huippujoukkueet kuten Marca, Luparense, Asti ja Acqua & Sapone kuuluvat kansainväliseen kermaan. Tason laajuudesta kertoo sekin, että olemme pelanneet harjoitusotteluita sellaisia kolmanneksi (Serie B) ja neljänneksi (Serie C1) korkeimman sarjatason joukkueita vastaan, jotka taistelisivat lähes varmasti kotimaisen Futsal-Liigamme kärkisijoista. Eikä tämä ole todellakaan jatkuvasti kehittyvän kotimaisen Futsal-Liigamme vähättelyä…

Meidän joukkueemme ASD Futsal Tridentina pelaa Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (Serie A2). Rosterissamme on 12 pelaajaa, joille seura on taannut mahdollisuuden keskittyä ainoastaan futsaliin: neljä ”puhdasveristä” italiaanoa, kaksi suomalaista ja kuusi brasilialaissyntyistä. Ja kyllä, Italian kolme ylintä sarjatasoa – Serie A1 ja A2 sekä Serie B – pursuavat brasseja, joista italialaiset tuntuvat todellakin pitävän! 


Prässiä Portugalin maajoukkuepelaaja Marinholle harjoitusottelussa Luparensea vastaan.


Preseasonilla treenasimme pääasiassa kahdesti päivässä, viikkoon mahtui yksi lepopäivä. Aamulla rehkimme fysiikkatreenit ja iltapäivällä lajitreenit, jotka saattoivat venähtää jopa kolmituntisiksi. Sarja-avauksen lähestyessä määriä tietenkin laskettiin. Nyt sarjakauden ollessa käynnissä harjoittelemme enää seitsemän kertaa viikossa. Pelimme ovat aina lauantaisin. KaDy:ssakin harjoittelimme jo monessa mielessä ammattimaisesti – etenkin jos laskee mukaan omatoimisen harjoittelumme – mutta suurin ero Italiaan nähden on vaatimustasossa ja harjoittelun intensiteetissä. Pelaajamme eivät tule väsyneenä töistä treeneihin vaan latautuneena töihin treeneihin. Lisäksi valmentajamme Pino Milella (Italian ex-maajoukkuekapteeni), joka tunnetaan Italiassa taktisesti erittäin valveutuneena luotsina, osaa myös motivoida pelaajia ja pitää treenien intensiteetin korkealla.

Jukka Kytölä
Harjoitusottelut aloitimme usein kahdella ketjulla. Minä ja Jukka olemme pelanneet ja treenanneet ykkösketjussa kahden todella taitavan brassin kanssa. Sekoitus on osoittautunut ajoittain varsin tehokkaaksi: siinä missä brassit osaavat häikäistä etenkin hyökkäyssuuntaan, on meidän vahvuutena ehkä ennen kaikkea kurinalaisuus, fysiikka ja taktinen osaaminen – kaikki asioita, jotka epäilemättä tarttuivat mukaan KaDy:sta! Itse olen joukkueemme vanhin pelaaja, ja mahdollisesti osin siksi valmentajat halusivat minusta joukkueen kapteenin. Myös Jukalla on johtava rooli joukkueessa, sillä hän muistaa ajatella puolustamista silloinkin kun hyökkäämme ja pitää siten huolen siitä, että meille on ärsyttävän hankala tehdä maalia. Lisäksi Jukka toimii lentävänä maalivahtinamme.

Harmillista kyllä, olemme joutuneet jättämään välistä kaksi ensimmäistä sarjapeliä (tappio ja tasuri), koska pelilupamme junnaavat jossain Rooman byrokraattien pöydillä. Toivottavasti jo tulevana viikonloppuna pääsisi tositoimiin!

Summa summarum, pelilupien odottelua lukuun ottamatta futsalelämä Italiassa on lähtenyt käyntiin erittäin hyvin. Katsotaan mitä kausi tuo tullessaan – Italia voi yllättää monin tavoin… Seuraamme tarkkaan myös suomalaista futsalia ja etenkin rakkaan KaDy-Hirviön otteita. Seuratkaa tekin – Monnarilla saattaa hyvinkin kirmata seuraava suomalainen ulkomaille suuntaava futsalpelaaja!

Forza Dynamo! Ja tsemppiä myös Liikunnan Riemulle Futsal-Liigaan!

– Mikko Kytölä, futsalpelaaja
ASD Futsal Tridentina (ITA)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti