tiistai 24. syyskuuta 2013

Pari kuumaa linkkiä futsalista kiinnostuneille

Futsaltieto on urheilumaailman dissidenttikirjallisuutta, undergroundia. Isoimmatkaan futsalin pelaajasiirrot, uutiset tai taktiikka-analyysit eivät edelleenkään valu valtamedian suodattimista kätevästi ruokapöytiimme. Mitä nyt Urheiluruutu saattaa näyttää joka neljäs vuosi kymmenen sekunnin pätkän siitä, kun Brasilia tai Espanja on voittanut maailman mestaruuden.

Lajia seuraavan täytyykin nähdä hieman vaivaa saadakseen käsiinsä futsalmateriaalia. Korostan sanaa hieman, sillä livelähetyksiä, jännittäviä vieraskielisiä sepustuksia taktiikasta, kuumia uutisia ja tarinoita on todellakin tarjolla, jos vain hiirikäsi toimii.

Alla muutamia ajankohtaisia "kuumia" linkkejä, jotka äkkiseltään tulivat mieleeni ja jotka saattavat kiinnostaa suomalaista futsalyleisöä. Koetan lisäillä linkkejä kommenttiraitaan sitä mukaa, kun surffailen. Lisäilkää tekin!

  • Ammattivalmentaja Rui Guimarãesin blogisivustolla on näppärä linkkiluettelo aikatauluneineen livenä netissä näkyvistä huippufutsalotteluista. Lisätkää Suomessa 2h alkamisaikoihin!
  • Maalikoosteita maailmalta pystyy parhaiten seuraamaan World Futsal Leagues - Goals and Highlights -facebook sivuston kautta. Äkkiä likettämään, jos on mennyt ohi! Päivitystahti loistava. Ainoana miinuksena se, etteivät koosteet ihan aina ole Styntty Channel -laatua.
  • Suomen futsalmaajoukkueen mv-valmentaja Dusan Matic on vastikään julkaissut mainion "pamfletin" Goalkeeper in Futsal, jonka voi tilata mm. tämän futsalplanet.comin uutisen ohjeita noudattamalla. Suosittelen! Englanninkielinen futsalkirjallisuus on harvinaista herkkua.
  • Futsalplanetilla on myös erinomainen facebook-sivusto, jonka militantille asenteelle ("Boring soccer not allowed!") ei voi kuin nostaa hattua. Plussana vielä se, että sivusto seuraa myös naisten ja nuorten futsalia. Futsalplanetin kotisivuilla on muuten kaiken uutisoinnin lisäksi mainio tietokanta, josta voi kätevästi hakea vaikkapa Suomen futsalmaajoukkueen pelaamat ottelut tuloksineen.
  • Tällä hetkellä Venäjän huippukovassa pääsarjassa vasuriaan heiluttava Panu Autio (Suomen futsalmaajoukkueen nykyinen kapteeni ja kaikkien aikojen maalitykki) väsäsi jokunen kausi sitten hienon linkkilistan pallonkaikkeuden blogiin. Se on suurelta osin varmasti vieläkin ajankohtainen. Paljon espanjan- ja portugalinkielistä matskua!
  • Espanjan liiga, Primera División, on edelleen maailman kovin futsalsarja - huolimatta siitä, että talouskriisi on ajanut monet huippubrassit muualle pelaamaan. Primera Divisiónin maalikoosteita ja hienoimpia torjuntoja voi seurata tunnetusti osoitteessa http://www.lnfstv.es/. Päivittyy viikottain aina, kun kierros on pelattu. 
  • Espanjan liigan siirtomarkkinoiden tapahtumista kauden 2013-14 osalta voi lukea tästä uutisesta. Toivottavasti keltään ei ole mennyt ohi, että Ricardinho siirtyi Inter Movistariin...
  • Englantilainen (!) futsalpelaaja Doug Reed pitää aktiivisesti blogia, jossa hän kirjoittaa melkeinpä kaikesta futsaliin liittyvästä. En ole vielä törmännyt kirjoitukseen, joka ei olisi kiinnostava.
  • Jos haluaa pysyä kärryillä Euroopan futsalsarjojen tilanteista, kannattaa laittaa kirjanmerkkeihin UEFA:n futsalsivut.
  • Futsalvalmennukseen intohimoisesti suhtautuvien kannattaa nopeasti rekisteröityä osoitteessa http://www.coachingfutsal.com/en/. Suomen futsalmaajoukkueen päävalmentajan Mico Marticin kehittämä sivusto, jonka avulla voi suunnitella niin yksittäisiä harjoitteita/treenejä kuin koko kauden periodisaatiotakin. Maksullinen.
  • Jos haluaa pysyä kärryillä suomifutsaliin liittyvistä mielenkiintoisista juoruista, kömmähdyksistä ja uutisista, niin kannattaa alkaa seurata henkilöä (?) nimeltä Al Futs facebookissa. P.s. En ole Al Futs. 
  • Tänään pelataan EM-jatkokarsintojen toiset osa-ottelut. Suomen karsintalohkon kakkonen Unkari on tiukan paikan edessä kotiparketillaan, sillä se hävisi ensimmäisen ottelunsa kivenkovaa Ukrainaa vastaan 2-1.Saa nähdä miten sukulaiskansan käy...
EDIT 3.10.2013:

Monskan näköradiosta on katseltavissa Futsal-Liigaa koskeva makasiiniohjelma, josta on ilmestynyt jo kaksi osaa. Toivotaan, että lisää tulee.

4 kommenttia:

  1. http://installsat.com.ua/tv-online/telekanal-sport-1-ua-online/

    Tuolta pitäisi näkyä klo 19 Suomen aikaa Unkari-Ukraina tänään eli ti 24.9.

    VastaaPoista
  2. http://www.monska.org/2013/09/makasiiniohjelma-fmt-ensimmainen-jakso.html

    Oplaa! Monskan näköradiosta kajahtaa, hienoa kaudenalusennakointia videomuodossa. Tarkastelussa TPK ja SoFo. Toivotaan, että näitä makasiinipätkiä tulee enemmänkin.

    VastaaPoista
  3. Hyvää settiä jäbät! Carnicer Torrejonin pitkäaikainen koutsi Jose Antonio Valle on pitkänyt jo pitkään espanjankielistä blogia, jossa on paljon hyvää settiä esimerkiksi liikkuvan kuvan muodossa (tämä taitaa löytyä myös omalta linkkilistaltani http://ejerciciosdefutbolsala.blogspot.ru ..) ...Nyt kuitenkin samainen tyyppi on avannut vastikään myös englanninkielisen futsalin taktisiin saloihin keskittyvän blogin, joka kannattaa laittaa seurantaan. @Futsal_Trainer & http://futsaltrainer.wordpress.com

    VastaaPoista
  4. Grazie Panu! Joo, olin hilkulla laittaa tuon englanninkielisen version jo alkuperäiseen tekstiini, mutta kömpelö englanti (google translatella tuotettu?) hieman askarrutti. Joka tapauksessa mielenkiintoisia pätkiä sielläkin.

    Päivitin tekstiin juuri äsken Rui Guimaraesin blogilinkin, koska sen osoite oli muuttunut. Uusi osoite siis: http://rui-guimaraes-futsal.webnode.pt/news/jogos-que-pode-acompanhar-atraves-da-internet1/

    VastaaPoista